För några veckor sedan så testade jag Renée Voltaires recept för hemmagjorda Bountys. Ibland så behöver man något som är gott och nyttigt, utan tillsatser m.m. Dessa delikatesser är verkligen helt fantastiska, under förra veckan bjöd jag några kollegor och det blev succé.
Cirka 12 stycken
5 dl kokosflingor
Ca 6 msk Raw Kokosolja
1-2 msk Raw Agavesirap
1 nypa Äkta Vaniljpulver
saft från ½lime
1 nypa Himalayan Crystal Salt
150 gram mörk choklad – jag valde Renée Voltaires Hampachoklad.
Lägg kokosflingorna i en bunke – tillsätt kokosolja, agavesirap, vanilj, salt och limesaft. Forma ihop allt till en massa. Du kan eventuellt tillsätta lite mer kokosolja om det är svårt att få ihop smeten.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma två långa remsor av smeten och lägg på plåten och snitta dem med kniven.
Ställ in i frysen(räcker med kylen men kan ta lite längre tid) ca 30 minuter tills smeten stelnat. När massan stelnar i frysen/kylen smält den mörka chokladen i ett vattenbad. När massan stelnat doppar du bitarna i den mörka chokladen så att de täcks ordentligt i choklad. du kan lägga bitarna på galler eller bakplåtspapper för att rinna av/stelna.
Nu är det bara att servera och njuta – perfekt till en kopp kaffe eller när du är sugen på något gott en vardagskväll!