Life.

JenniferVardag

En fantastisk härlig tid i mitt liv just nu – ja, jag tänker skryta lite.
Jag är otroligt tacksam för allt i mitt liv.
Det är viktigt att man ibland stannar upp och ser allt som livet erbjuder – vi är idag obehagligt bra på att leva i framtiden.
Vi måste bli bättre på att leva i nuet – stanna upp och se situationer och uppleva det vi är med om varje dag.

Jag lovar er, att när ni väl är här så kommer ni njuta så otroligt mycket mer av ert liv. <3

P.S Slippers is the new black.

Coco Lime Spread – från Renée Voltaire

JenniferInspiration, Recept

Coco Lime Spread

En skål, räcker till en liter jordgubbar
1 dl Ekologiska Cashewbitar, blötlagda i 1–2 timmar
Saft från 3 lime
1 msk Raw Kokosolja
4 msk Coconut Butter
1 dl Raw Agave Naturell
1 nypa Äkta Vaniljpulver
Raw Kokoschips och rivet limeskal till topping

Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med limesaft, Raw Kokosolja, Coconut Butter, Raw Agave Naturell och Äkta Vaniljpulver tills det blir en slät kräm. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten för att få önskad konsistens. Bre krämen på färska jordgubbar och toppa med Raw Kokoschips och rivet limeskal.

Dessa fantastiska delikatesser gjorde jag till min födelsedag för ett tag sedan. Alldeles utmärkt både för barn och vuxna och dessutom inget tillsatt socker, gluten eller laktos – även du som vegan kan äta dessa.
Tänker mig dessa som ett perfekt snacks till ett glas rosé med dina bästa vänner!

Love <3

Citrussallad

JenniferInspiration, Recept

Citrussallad
2 Apelsiner
2 Grapefrukter
1-2 Granatäpplen (kärnorna) – går också bra med frysta granatäpplekärnor

1 kruka Timjan

Såhär gör du:
Skala och skriva apelsiner och grapefrukt, tag ur kärnorna ur granatäpplet/öppna förpackningen. Lägg upp fruktskivorna på ett fat och strö över kärnorna samt timjan (kan slita isär/hacka bladen lite om så önskas).
Ställ fram för servering.

Passar perfekt som sidosallad till grillad lax eller kyckling, men är också utmärkt att äta som mellanmål en varm sommar dag. Det går självklart att utvecka med fler olika citrusfrukter.

/J <3

En fantastisk helg

JenniferInspiration, Vardag

Ibland så är man alldeles för dålig på att uppskatta det lilla. Denna helg har varit helt fantastisk –  fylld med god mat och dryck, människor jag trycker om otroligt mycket, skratt och glädje. Jag är så otroligt tacksam för alla som berikar mitt liv varje dag, som finns där och gör så att jag är galet lycklig.

Även ett stor tack till alla er som läser min blogg varje dag, det betyder otroligt mycket för mig!
Jag tycker verkligen att det är så roligt att inspirera och dela med mig av mina recept eller andra tokiga och roliga saker.

Ni kommer i veckan att få ta del av två riktigt somriga och härliga recept.
Det är så himla kul att göra nya saker i köket och framförallt nu när sommaren är här.

Håll utkik! <3

Raw kokos och gojibars

JenniferInspiration, Recept

Raw kokos och gojibars

Raw kokos och gojibars är ett supermellis som ger dig energi och mättnad. Passar lika bra till en kopp kaffe som innan träning. Receptet är från Renée Voltaire, som är en fantastiskt förebild för mig som kostrådgivare.
Dessutom är receptet helt fritt från nötter, gluten, laktos samt något för dig som är vegan.

Raw kokos och gojibars
Raw Kokosfyllning:
200 gram (10 dl) Raw Kokoschips
100 gram (2 dl) Gojibär
Ca 200 ml (2 dl) Raw Kokosolja
45 ml (3 msk) Raw Agave Naturell
Några nypor Äkta Vaniljpulver
En nypa Himalayan Crystal Salt

Raw Choklad glasyr:
60 gram Raw Cacao Butter
60 gram (1,5 dl) Raw Cacao Powder
15 ml (1 msk) Raw Agave Naturell

Raw Kokosfyllning
Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare och forma ihop allt till en massa. Anpassa mängden kokosolja efter konsistens på smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kokossmeten så tjock ni vill att barsen ska bli, jag tycker cirka 1 cm är lagom. 
Ställ in smeten i kylen i cirka 15 minuter och skär sedan bitar efter hur stora du vill ha dem, ställ in barsen i kylen igen.

Raw Choklad glasyr
Smält försiktigt Raw Cacao Butter i en bunke över ett vattenbad och vispa samtidigt. När smöret är smält ta bort bunken från vattenbadet och vispa i Raw Agave och siktat Raw Cacao Powder. 
Ta ut plåten med kokosbitarna ur kylen, doppa varje bar i chokladen och stoppa tillbaka in i kylen för att stelna i cirka 30 minuter.

/ J <3

Dadelbollar

JenniferInspiration, Recept

Det absolut bästa jag vet att fika på är dadelbollar. De som gör dem så specialla är att de aldrig smakar riktigt likadant, och du kan välja att göra en massa olika varianter. Våra butiker är fyllda med kokböcker som beskriver dvs. olika recept och nyttighetsskalor, men även finns det många olika recept på internet.

Jag gjorde till min födelsedag nedan recept.
Dadelbollar i kokos

20 st dadlar – urkärnade
3-4 msk kallt kaffe
1 krm äkta vaniljpulver
2 dl cashewnötter
3 msk kakao (eller mer – beroende på om du vill ha en starkare chokladsmak)
1,5-2 dl havregryn (fiberhavregryn)
Tillsätt eventuellt mer kaffe eller vatten om du önskar få med kladdig konsistens.

2-3 dl kokosflingor till dekoration

Mixa dadlar tillsammans med kaffe, vaniljpulver och kakao. Cashewnötterna mixar du sedan separat. Blanda sedan ner alla ingredienser i en bunke och knåda ordentligt så att röran blir någorlunda jämn. Rulla sedan till bollar och rulla bollarna i kokosen.

Dags för fika! /J <3

Tough viking Stockholm stadion 2016

JenniferInspiration, Träning

I helgen gjorde jag det coolaste hitills i mitt liv, nämligen klarade ett Tough Viking-lopp. Detta var inte bara mitt första tävlingslopp utan även mitt första hinderbanelopp. Jag tillsammans med min pappa representerade lag, Reimander och vi flög igenom banan..okej det var att ta i men vi log och skrattade oss igenom hela banan.

Jag känner mig otroligt stolt över att jag klarade det och jag känner mig otroligt stolt över att min pappa klarade det – superdadi! Det fanns stunder där jag tänkte att jag inte skulle klara en meter till men det gjorde jag och känslan när man springer in i mål är obeskrivlig. Lyckan och ruset i kroppen – jag har nog hittat det, hittat något jag älskar. Blåmärken och värk i hela kroppen som dessvärre blev helt urladdad efter denna helg. Efter fem dagar skriker hjärnan efter träning men kroppen fortfarande efter vila – så vi fortsätter att vila och framförallt eftersom att helgen består av arbete.

Det bästa och det värsta!
Den bästa känslan innefann sig helt klart när vi gick i mål, men på vägen egentligen efter varje avklarat hinder. För varje hinder man klarar känner man sig en cemtimenter längre och lite lyckligare.
Värsta med hela banan var för mig vattenhinderna – jag älskar vatten och har inga problem alls, men med en hög puls, högt tempo och iskallt vatten så får kroppen en chock. Det var en sjuk upplevelse men ack så underbar när man tagit sig igenom det och fått tillbaka temperaturen i kroppen – snacka om att man vaknade till.

Tough Viking 2017
Nu är det fullt fokus till nästa år, den 13 maj 2017 är det återigen Tough Viking Stockholm Stadion. Jag har fokus på vad jag exakt behöver träna och ser fram emot att lägga in träning och kost som gör att jag denna gång klarar alla hinder, samt får en bättre tid. 2016 var det fyra hinder som jag straffade mig igenom 2017 ska det vara noll.

Jag hoppas att vi blir fler och fler för varje år och att ni förstår anledningen och känslan av att genomföra detta! Kör hårt med era mål vad de än är och lycka till! <3

Raw blåbärs- och chiakräm

JenniferInspiration, Recept

Nedanstående recept är något helt fantastiskt.
Sista receptet för denna gång med chiafrön..sedan kommer all smarrig information kring Tough Viking.

Först laddar vi upp med Chiakräm!

Raw blåbärs- och chiakräm
1 port.
1 dl blåbär
3 msk chiafrön
2 dadlar, urkärnade
1 dl vatten

Mixa ingredienserna och låt stå i kyl ca 1 timme. Toppa med ex nötter eller granola.
Recept från Renée Voltaire.

Ha en underbar dag mina vänner! <3

Chiapudding

JenniferInspiration, Recept

IMG_7797

Den vanligaste måltiden som man skapar med Chiafrön är pudding. Man kan enkelt med få ingredienser få puddingen att smaka olik och samtidigt hålla nere kCal-intaget. Oftast äter man Chiafröpudding som mellanmål, möjligtvis som kvällsmål. Det är enkelt att göra och att ta med om man är i farten under dagarna.

 Chiapudding

1,5 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk (kan välja kokosmjölk, cashewmjölk eller annan)
Blanda ner fröna i mjöken låt stå i 2-3 timmar eller över natten.

Välj något att smaksätta din pudding med, nedan exempel.
Äkta vaniljpulver/vaniljstång
Kakao
Lakritskrydda

Om du låter din pudding vara neutral kan du istället tillsätta bär eller frukt, antingen i puddingen eller som dekoration och smaksättning vid servering.
Mina favoriter är hallon eller passionsfrukt. 

Love J

Chiasylt

JenniferInspiration, Recept

Det perfekta sylten till pannkakor, bananpannkakor, eller om du vill piffa till din kvarg. Sylten är väldigt snål på kCal och väldigt mättande då chiafröna ger en bra mättnadskänsla.

Chiasylt

3 dl färska hallon (eller annat bär/frukt)
1/2 dl vatten
3 msk chiafrön
1-2 msk honung
1 krm äkta vaniljpulver

Mosa bären och tillsätt resterande ingredienser i ex, en bunke.
Låt stå i kyl 2-3 timmar eller över natten.

Hittills har den sylten jag gjort bestått av hallon eller jordgubbar, båda blir ljuvliga!